Kód: SBMIDBOOT_L-XL-42-44

Ponožky SB SYSTEM Mid Layer Boot Liner

Střední vrstva SB SYSTEMU vyrobená z moderního, strečového a prodyšného materiálu fleece, odolného proti kompresím. Tato dvoudílná vrstva poskytuje potřebné teplo při malé tloušťce.

Cena 1 450 Kč
Zobrazit
1 ks v různých variantách
Všechny nejprodávanější produkty

Suché obleky a podobleky

URSUIT Podoblek THERMOFILL Heavy divers.cz
  • URSUIT Podoblek THERMOFILL Heavy divers.cz
  • URSUIT Podoblek THERMOFILL Heavy divers.cz
  • URSUIT Podoblek THERMOFILL Heavy divers.cz

Podoblek THERMOFILL Heavy

THERMOFILL_L
URSUIT
Elastický, vodě odolný a poskytuje perfektní tepelnou izolaci v extrémně studených podmínkách.
Velikost
12 490 Kč
S DPH (21%)
Počet

Není skladem, dodání do 28 dnů

Bublinky

Pro podrobnosti o našem systému bublinek klikněte zde.

Nákupem tohoto produktu obdržíte 375 bublinek v hodnotě 375 Kč, které můžete použít na Váš další nákup.

Popis

Nový podoblek THERMOFILL HEAVY je velmi elastický, vodě odolný a poskytuje perfektní tepelnou izolaci v extrémně studených podmínkách. Vyráběn i v prodloužených a zkrácených velikostech pro každý typ postavy!

Sedne každému 

Podobleky Thermofill jsou dodávány i v prodloužených a zkrácených velikostech. Svůj perfektně padnoucí podoblek, nijak neomezující v pohybu, si nyní vybere opravdu každý. Nadále je možnost vyrobit případně podoblek na míru.

Standardní velikosti: S, MShort, M, MTall, LShort, L, LTall, XLShort, XL, XLTall, XXLShort, XXL 

Vlákna Finnfill

Základním pilířem tepelné izolace podobleku THERMOFILL (stejně jako u jeho osvědčeného předchůdce) jsou vlákna Finnfill, která byla vyvinuta firmou Finnpile OY ve spolupráci s nejrenomovanějšími výzkumnými instituty a výrobci polymerů. Mezi nejdůležitější vlastností izolačních vláken patří jejich tvarová stabilita, nelámavost a schopnost vázat molekuly vzduchu, který vás ve skutečnosti izoluje. Struktura vláken Finnfill je naprosto unikátní svoji specifickou stavbou.

Skladba vláken

Neméně důležitá je struktura uložení a vrstvení vláken v podobleku. Vytvořením patentované vrstvy vláken, která je v pravidelných odstupech přichycena k vrchní a spodní tkanině vzniká minimální objem podobleku s maximální tepelnou izolací. Nezbytnou vlastností této skladby je i podpoření průstupu par směrem ven k membráně X-Tex®, která páry vyloučí z materiálu do vnějšího prostředí.Sekundárním jevem skladby vláken je vynikající životnost. V obleku ani při dlouhodobém užívání nevznikají místa s tzv. studenými zónami (materiál nehrudkovatí, nesesypává se).Kombinací kvalitního vlákna a jeho uložení neztrácí podoblek své vlastnosti ani po mnoha pracích cyklech. U většiny testovaných vláken a mikrovláken dochází po 5ti pracích cyklech v průměru k 30% ztrátě tepelně izolačních vlastností. U vlákna Finnfill byl naměřen 10% nárust izolačních vlastností.Materiál je také schopen si udržet velkou izolační schopnost, pokud bude kompletně mokrý.

 

Povrchová a vnitřní tkanina

Povrchový materiál je kombinace otěruodolné a elastické tkaniny jejíž povrch si zachovává kluzkost pro snadné oblékání vrchního obleku. Vnitřní vrstva této tkaniny je tvořena membránou X-Tex® umožňující odvod par zevnitř a zabraňující vnikání vlhkosti dovnitř podobleku. Spodní tkanina je z velmi hřejivého, nenasákavého materiálu fleece 50g. Tato vrstva je ošetřena antibakteriálně a určena i pro přímý kontakt s kůží. Prodyšná a zároveň voděodolná konstrukce obleku je patentována.

Tepelně izolační koeficient Clo

Izolační schopost obleku Thermofill Heavy je porovnávána s mezinárodní stupnicí Clo – jednotek, které udávají skutečnou izolační schopnost obleku, Thermofill Heavy má hodnotu Clo 1,97.

Střih

Střih obleku si dlouhými léty zkušeností získal maximální komfort pohybu spolu s vysokou konfekční variabilitou. Podoblek je standardně vybaven ventilačními otvory v podpaždí a na levém rameni pro snazší cirkulaci vzduchu. Tím zajišťuje snadnou kontrolu množství vzduchu v obleku a ovládání rychlosti výstupu.

Technické detaily

  • Materiál: X-Tex® Heavy Finnfill 1.97 Clo (200g)
  • Přední zip se dvěma jezdci
  • Elastický úplet na límci
  • Elastické, anatomicky tvarované manžety na rukávech a nohavicích
  • Pružný pas
  • Kapsa na zip na pravé paži + velké kapsy na obou stehnech
Parametry
THERMOFILL_L

Parametry

Kapuce
bez kapuce
Určení
unisex
Typ obleku
podoblek
Umístění zipu
vpředu
Hmotnost
2kg
10 dalších produktů ve stejné kategorii: