Kód: OPTX2020_+1,25

Čočky STICK - ON OPTX

Optx Čočky STICK - ON OPTX Reading Lenses drží na skle vlastní adhezí. Možno použít i do potápěčských masek, slunečních brýli apod.

Cena 1 200 Kč
Zobrazit
8 ks v různých variantách
Všechny nejprodávanější produkty

Příslušenství pro automatiky

NORTHERN DIVER Ventil přepínací pro AGA, Switch Block divers.cz
  • NORTHERN DIVER Ventil přepínací pro AGA, Switch Block divers.cz
  • NORTHERN DIVER Ventil přepínací pro AGA, Switch Block divers.cz
  • NORTHERN DIVER Ventil přepínací pro AGA, Switch Block divers.cz

Ventil přepínací pro AGA, Switch Block

SWITCHK
NORTHERN DIVER
Ventil přepínací pro AGA nebo DIVATOR, Switch Block, Northern Diver
15 490 Kč
S DPH (21%)
Počet

Není skladem, dodání do 7 dnů

Bublinky

Pro podrobnosti o našem systému bublinek klikněte zde.

Nákupem tohoto produktu obdržíte 775 bublinek v hodnotě 775 Kč, které můžete použít na Váš další nákup.

Popis

Switch blok, Switch block, svič blok nebo také přepínací ventil slouží zpravidla pro zajištění záložního zdroje media nebo přepínání mezi zdroji média. Umí přepínat mezi dvěma vstupními zdroji dýchacího media.

Jeho tvar je uzpůsoben připojení přímo na druhý stupeň celoobličejové masky AGA od Interspiro a jeho ovládání je velmi snadné a je takříkajíc "po ruce". Jeho použití je velmi podobné přepínacímu manifoldnímu ventilu známému jako SIDEBLOCK.

Výhody použití switch blocku při potápění s celoobličejovou maskou : HAZMAT - nutnost

Použití switch blocku je nutné všude tam, kde se celoobličejové masky použivají do HAZ-MAT prostředí (nečistá kontaminovaná voda). V případě nouze není nutné masku sundávat a vystavovat obličej působení okolí, případně riskovat vdechnutí či polknutí kontaminované vody. 

Komerční a rekreační potápění s otevřeným okruhem - bezpečnost

Zároveň se použití switch blocku doporučuje i pro pracovní či rekreační potápění. Zvyšuje se podstatně bezpečnost - při ztrátě hlavního media a přechodu na záložní zdroj, není nutné masku sundávat, tedy nedochází k tepelnému šoku (chlad na obličeji), nedochází ke ztrátě komunikace s buddym či povrchem a potápěč se nevystavuje riziku dalších problémů, které mohou vzniknout při nasazování či ztrátě záložní masky, rozdýchávání chladného záložního druhého stupně "oktopusu" atd.

Komerční potápění s dodávkou média z hladiny - nutnost

Je-li potápěč nucen použít pro pracovní potápění s dodávkou média z hladiny celoobličejovou masku, pak je použití switchbloku nutné pro zachování alespoň minimální bezpečnosti. Při ztrátě média z hladiny musí potápěč plynule přejít na záložní zdroj, který má u sebe, aniž by přišel o možnost komunikace s povrchovým týmem.

U potápěčských přileb či řemínkových masek (Bandmask) je tato riziková situace řešena pevně připojeným manifoldním ventilem tzv.SIDEBLOCK, který přepínání mezi zdroji média rovněž zajišťuje.

Parametry
SWITCHK

Parametry

Typ příslušenství
náhradní díly
Hmotnost
0.2kg
b2b
1
10 dalších produktů ve stejné kategorii: