Všechny nejprodávanější produkty

Příslušenství

URSUIT Duše PHANTOM 21-ukončeno divers.cz
  • URSUIT Duše PHANTOM 21-ukončeno divers.cz

Duše PHANTOM 21-ukončeno

PHANTOM21DUSE
URSUIT
Konstrukce nového URSUIT Phantom Wing vychází z neustále se rozvíjejících požadavků technických potápěčů z celého světa.
Počet


Bublinky

Pro podrobnosti o našem systému bublinek klikněte zde.

Nákupem tohoto produktu obdržíte 385 bublinek v hodnotě 385 Kč, které můžete použít na Váš další nákup.

Popis
Specifikace
  • Nejvhodnější model pro technické potápění s lahvemi 2x12l a dekompresními lahvemi.
  • Kompaktní profil, dokonalá rovnováha, vysoká odolnost.

 

Kompenzátory URSUIT Phantom

1.Základní koncepce

  • Konstrukce nového URSUIT Phantom Wing vychází z neustále se rozvíjejících požadavků technických potápěčů z celého světa a je navržena tak, aby produkt zároveň vyhovoval i potřebám klasického rekreačního potápění.
  • Využití pro každý účel a situaci a tím i nejširší klientelu je zajištěno variabilním provedením se dvěma typy postrojů: DIR a Comfort, stejně jako třemi velikostmi křídla.
  • Modularita je zásadní předností systému Phantom Wing. Postroj sestává z leštěné nerezové desky a nastavitelných popruhů, které lze upravit podle potřeby pro každou velikost uživatele. Takto určený typ postroje a velikostně správně nastavený, lze potom volitelně kombinovat se všemi 3 typy (velikostmi) samostatných křídel (tzn, že křídla jsou vzájemně zaměnitelná)

2.Nafukovací duše, křídlo

  • Dokonalá geometrie zaručuje výborné vyvážení křídla ve všech osách pohybu, zejména s ohledem na optimální trim. Tvar duše prošel pěti lety nezávislého testování, a při většině stylů technického i rekreačního potápění se chová opravdu vyváženě.
  • Design je oproti klasické koncepci doplněn o spoustu detailů. Průběžný popruh zesiluje boky proti oděru. Odtokové otvory jsou situovány v nejnižším místě. Ergonomický, kompaktní tvar křídla dodá funkčnost a eleganci.
  • Nejpodstatnějším vývojem prošel samotný tvar vnitřní duše. Většina křídel na trhu používá z důvodu jednoduchosti při výrobě (a úspoře ceny) tvar vnitřní duše stejný jako tvar obalu, což způsobuje při nafouknutí deformaci spodní části křídla a deformaci a pnutí v největším ohybu v horní části, přičemž spodní části křídla mají tendenci se po nafouknutí tlačit pod zádovou desku. Tento problém Phantom nemá, protože vnitřní duše je propracována do nejmenších detailů tak, aby tvaru vnějšího obalu nabyla teprve po nafouknutí. Díky této úpravě střihu je tvar křídla stále stejný a nedeformuje se v závislosti na vnitřním tlaku při zachování vlastností BCD
  • Značkový materiál Cordura 1000 použitý na vnitřní duši i vnější plášť zaručuje maximální odolnost a životnost křídla i v nejnáročnějších podmínkách
  • Standardně používané kompenzátory jsou ve většině případů jednoplášťové zhotovené z nánosové tkaniny cca. 500 g/m2. V případě poškození u nich dochází ke ztrátě vztlaku a většinou takové poškození nelze opravit. Křídlo Phantom je dvouplášťové ze tkaniny 1000 g/m2, takže je odolnější a i v případě poškození udrží částečně vzduchovou bublinu a zajistí potápěči vztlak. Díky modulární konstrukci lze vyměnit (opravit) oba pláště, i každý zvlášť.
  • Inflátory použité u křídla Phantom jsou robustní konstrukce. Jiný systém těsnění a nerezové a kovové prvky jsou stavěny pro podstatně náročnější prostředí a vyšší odolnost (oproti běžnému standardu).

4. Možnosti použití různých lahví, velikost kompenzátoru

  • 3 typy křídla umožňují snadné použití různých druhů lahví. Křídlo pro monolahev se vztlakem cca 17 litrů (Phantom 16) je navrženo tak, aby vzduchová bublina přesně kopírovala obvod lahve, a vzduch se v duši optimálně rozložil. Díky tomu klade kompenzátor minimální odpor při pohybu a minimalizuje se rovněž možnost zachycení. Křídlo pro dvoulahvové přístroje je dodáváno ve dvou variantách lišících se pouze objemem: menší se vztlakem cca 19 l (Phantom 21) a větší cca 29 l (Phantom 30).
  • Volbou správné velikosti křídla je docíleno ideálních vlastností celého systému.
  • Jakékoli snahy o sloučení těchto vlastností do jednoho „univerzálního“ modelu omezují vždy funkčnost v obou směrech. Budeme-li se snažit použít malé křídlo na velký přístroj a naopak, dojde buďto nedostatečnému vztlaku křídla nebo naopak k nekontrolovatelnému přelévání vzduchové bubliny, což podstatně ovlivní chování kompenzátoru při ponoru. Stáhneme-li gumou velké 30l křídlo pro použití na monoláhev, vystavujeme se při proražení riziku okamžitého vyfouknutí křídla a tím okamžité ztráty vztlaku. Zároveň nelze gumou stáhnout křídlo z tak robustních materiálů, jako je dvouplášťová Cordura 1000, proto se volí kompromisy v materiálu už ve výrobě apod. S kompenzátorem Phantom není kompromisů třeba. V případě použití pro různé typy přístrojů se snadno zvolí odpovídající velikost křídla a konfiguraci lze takto měnit v řádech minut.
  • Monolahev je upevněna standardními popruhy, pro větší bezpečnost dvěma
  • Dvoulahvové přístroje je doporučeno používat s pevným uchycením (opět z důvodu bezpečnosti). Montáž probíhá pomocí dvou matek a je to opět otázkou minut.
  • Pokud je potřeba ještě větší zásoba vzduchu, nabízí výrobce montáž nezávislého dvoulahvového přístroje.
Parametry
PHANTOM21DUSE

Parametry

Hmotnost
1kg
10 dalších produktů ve stejné kategorii:

Kód: FLY25DWING_INFL40-CM,-REV

Značka: FLY

Křídlo FLY 25D - duše

Křídlo FLY 25D Wing je určené pro ponory s dvojčetem o maximálním objemu 2x18 l. Kruhový tvar zajistí optimální trim, což ocení hlavně jeskynní a vrakoví potápěči.

Cena 9 390 Kč
Zobrazit
Není skladem, dodání do 5 dnů